15.05.2023

Esittelyssä viiden tempun monitoimianturi

Tällä kertaa esittelyssä on yksi suosikkiantureistamme! ELSYS EMS on varsinainen monitaituri. Tavanomaisten lämpötila- ja kosteusantureiden lisäksi laite sisältää vuototunnistimen, auki/kiinni -tunnistimen sekä kiihtyvyysanturin, joka kertoo anturin liikahtaneen. Niinpä yksi ja sama anturimalli sopii kaiken muun lisäksi vaikkapa vahtimaan vuotoja vesikalusteiden uumenissa tai kertomaan yllättäen avautuvasta ikkunasta tai ovesta. Erinomainen laite monenlaiseen valvontaan niin kotona, mökillä, veneessä, autossa tai yrityksen toimitiloissa. Anturi itsessään on tyylikkäästi muotoiltu ja yllättävän pieni; koko laite on vain hieman AA -paristoa suurempi.

Kaikessa monipuolisuudessaan laite on yllättävän edullinen. Veroton hinta on ostettavasta kappalemäärästä riippuen 50-60 euron luokkaa.

Yksi AA -kokoinen 3,6 voltin litiumparisto pitää anturin toiminnassa asetuksista riippuen jopa 10 vuotta. Ja dataliikenne hoituu tietenkin IoTNetin LoRaWan -verkossa.

 

 

 

Keywords: lämpötila-anturi, vuotoanturi, vuototunnistin, liiketunnistin, kiihtyvyysanturi, aukioloanturi, kiinnioloanturi, monitoimianturi